Изградбата на барокниот објект на кејот на реката Вардар, спроти МНР, во кој е планирано да се смести Факултетот за драмски уметности – ФДУ започна во април 2012 година.

Освен на ФДУ во зградата ќе бидат и канцеларии на повеќе државни институции: Биро за судско вештачење, Агенција за планирање на просторот, Државен завод за индустриска сопственост, Национална агенција за европски образовни програми, Биро за регионален развој, Дирекција за технолошки и индустриски зони, Агенција за цивилна воздушна пловидба, Државен девизен инспекторат, Дирекција за спречување на перење пари, како и дел од Управата за јавни приходи.

Објектот од седум ката и поткровје е изграден во барок според идејното решение на архитектонското биро „Неимар инженеринг“.

За досегашниот дел од изградбата на овој објект се издвоени финансиски средства во висина преку 25,7 милиони евра.

Достапни податоци за објектот

Вредност во евра:
26.426.262 €
Вредност во денари:
1.625.215.110 ден.
Вид на објект:
Зграда
Статус:
Завршен
Документација:
Преземете документи

Местоположба на објектот